1,5 fokos életmód otthon - online előadás 2. rész

masfelfokos hivatalos
2022. 03. 03., cs – 12:52

A háztartási energiafogyasztás, az étkezés, a közlekedés, a szabadidő eltöltése és vásárlási szokásaink azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.

A másfélfokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozatunk második részének témája a lakhatás és otthoni energiafogyasztás, azaz:
- otthonunk elhelyezkedése, mérete, kialakítása;
- megtakarítás beruházással és viselkedésváltozással;
- energiatakarékos életmód, viselkedés.

Meghívott vendégeink Dr. Dőry István, fizikus és Dr. Sáfián Fanni, környezetkutató geográfus, akikkel energiatakarékos életmódjukról beszélgetünk majd, különös tekintettel arra, hogy hogyan valósítják meg vidéken ill. a városban.

Kép
masfelfokos hivatalos

Várunk mindenkit szeretettel 2022. március 9-én, este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére! 

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt tudtok:  https://www.surveymonkey.com/r/masfelfok_otthon2

A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

 

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik többek között az E.ON EnergiaKözösségek program és a 2021 májusában indult EU 1,5 fokos életmód projekt keretében. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat második része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a másfélfokos életmód különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.