Félidőn túl a versenyben és az online képzésünk után...

print screen online képzés
2022. 02. 24., cs – 10:08

2022. február 19-én, szombaton online felületen tartottuk meg a 3. képzést az E.ON EnergiaKözösségek klíma-koordinátorainak.

A félidei találkozó fő célja az volt, hogy összegezzük az eddigi tapasztalatokat, megvizsgáljuk a beérkezett adatokat.

Kép
print screen online képzés 3

További cél, hogy játékos feladatokon keresztül tanuljunk az energiamegtakarításról, és motiváljuk egymást. Ezek a tanulást érdekesebbé teszik, s egyben eszközöket is jelentenek koordinátorainknak a saját közösségük építéséhez. Már hagyományosan mindig kitöltjük az energiatakarékossági tudáspróbát, jelen esetben annak online változatát. Otthonunkban pedig termékjeleket kerestünk, és szerencsére találtunk is néhányat.

Kép
print screen 5 az online képzésen

Ami minden évben fontos része a 3. képzésnek, az az eddigi sikerek és nehézségek átbeszélése, amit természetesen most sem hagytunk ki: koordinátoraink kiscsoportokban oszthatták meg egymással tapasztalataikat. A képzés további fontos eleme pedig az éppen induló második versenyfeladat, a másfélfokos karbon-böjt bemutatása volt. Ennek keretében a másfélfokos fogalmat, a karbon-böjt lényegét világítottuk meg, s hogy ezek hogyan függnek össze otthonunkkal, háztartásunkkal és energiamegtakarításunkkal.

Kép
print screen 6 online képzés

A nagyvilágra is kitekintettünk, hogyan kapcsolódnak az EnergiaKözösségek a közösségi energia projektekhez, s milyen példamutató kezdeményezések jöttek létre már e téren Svédországban, Angliában, avagy idehaza.

Sajnos, az online térben a közös falatozás, a finom torta elfogyasztása elmaradt, de reméljük, június 11-én a zárórendezvényen lesz majd lehetőségünk erre is! 

Kép
torta közelről