Hogyan tovább a rendkívüli helyzetben?

2020. 03. 26., cs – 08:54

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzet mindannyiunk életét, és az E.ON EnergiaKözösségek programot is befolyásolja.

A versenyt folytatni fogjuk, egyrészt mert nem szeretnénk, hogy bárki is azt érezze, hogy eddigi erőfeszítései hiábavalóak voltak, másrészt pedig mert a klímaválság továbbra is fennáll, és mindannyiunknak, a járvány idején is, erejéhez és lehetőségeihez mérten fontos figyelembe vennie mindennapi élete során.

Azonban elengedhetetlen néhány változtatást is meghoznunk a programben, mivel tisztában vagyunk vele, hogy az élet most sok háztartásban gyökeresen megváltozott, és a megtakarítás is nehezebbé vált.

 

 

Második versenyfeladat:

 

A második versenyfeladat, a kiloWatt-böjt értékelését, tekintettel a kialakult helyzetre, amiben a megtakarítás kihívást jelent vagy akár lehetetlenné is vált, a következő formában alakítjuk át:


Egy rövid, egyszerű, értékelő kérdőívet kell majd a közösségetek minden tagjának külön-külön kitöltenie. A pontozásánál csak azt nézzük majd, hogy kitöltötte-e valaki a kérdőívet, illetve, hogy egy energiaközösségnek hány tagja töltötte ki, és NEM azt, hogy mennyire sikerült megvalósítani a böjtöt!


Tehát:
  • NEM SZÜKSÉGES közösségi beszámolót készíteni a böjtről,
  • és NEM fogjuk értékelni a heti mérőóra leolvasások eredményeit.

 

Amit viszont plusz pontért elküldhettek nekünk így is:
  • Közösség szintjén: a mérőórák leolvasását tartalmazó adatlapot, de csak magát a tényt értékeljük majd, hogy foglalkoztatok a feladattal, nem a számadatokat.
  • Családok szintjén: néhány "siker-történetet" a böjt idejéről. :)

 

 

Harmadik versenyfeladat:

 

Az utolsó versenyfeladat célja minden évben a háztartási energia-felmérés részeként megadott min. 3 energiatakarékossági vállalás tanulságainak értékelése.

 

Ezt általában minden évben egy közösségi feladattal egészül ki. Idén ezt is online-közösségben megvalósíthatóra tervezzük. :)

A feladat kiírása: várhatóan április 16.

 

 

A megtakarítások értékelése:

 

Szintén fontos változtatást kell bevezetnünk a megtakarítások értékelésénél.

A májusi óraleolvasások adatait korrigálni fogjuk - amennyiben szükséges:
  • figyelembe véve a márciusi leolvasásokat,
  • és az azóta tapasztalható változást.

 

 

A záró rendezvény

 

Ahogy már korábban kaptatok értesítést róla, a záró rendezvény tervezett időpontja június 6.

Ennek megtartásáról április végén fogunk döntést hozni közösen az E.ON Hungária Zrt-vel, egyelőre reménykedünk, hogy addig javul a helyzet. :)