Klíma-koordinátor képzés

2018. 10. 29., h – 14:26

Idén ötödik alkalommal indult el az E.ON EnergiaKözösségek program, melynek keretében a versenyre való felkészülést segítő képzést október 27-én tartottuk Budapesten a közösségeket vezető klíma-koordinátorok számára.

 

A képzésen sok hasznos, a részvételt és versenyzést segítő információt kaptak a résztvevők. Szó volt arról, hogy környezeti szempontból miért is elengedhetetlenül fontos, hogy változtassunk a mindennapi szokásainkon, illetve hogyan lehet az egyes háztartásokban csupán viselkedésünk megváltoztatásával nagyobb beruházás nélkül is jelentős energiát megtakarítani. Részletesen kifejtésre került az is, hogy a koordinátorok hogyan tudják hatékonyan szervezni, támogatni és motiválni saját EnergiaKözösségeiket.

 

 

Idén nagyon sok olyan lelkes és felelősségteljesen gondolkodó ember talált rá felhívásunkra, aki úgy érezte, szeretne tenni azért, hogy a környezet- és energiatudatos szemléletet népszerűsítse és terjessze családja, barátai, ismerősei, vagy munkatársai körében.

 

A jelentkezők között nagyon sok az új vállalkozó, akik korábban nem vettek még részt a versenyben, de vannak visszatérő versenyzők is, akik évről évre vállalják a megmérettetést és motiválják csapatukat. A közösségek területi eloszlása is változatos, jelentkeztek koordinátorok kisebb településekből és a nagyobb városokból is.

 

 

A képzés nagyon jó hangulatban zajlott, játékokkal illetve finom szezonális és helyi termelői alapanyagokból készült ebéddel kiegészülve. November 10-én is szervezünk egy másik képzési alkalmat azoknak, akik az elsőn nem tudtak részt venni.