Már túl vagyunk az EnergiaKözösségek második képzésén is

2020. 11. 19., cs – 16:28

November 14-én tartottuk meg az idei évad második képzését, ahol a koordinátorok motiválása és támogatása mellett az energiamegtakarítás gyakorlatának megismerése, illetve az EnergiaKözösségek honlapon található megtakarítást mérő kalkulátor használatának elsajátítása állt a középpontban. A járványhelyzetre való tekintettel most is a Zoomot választottuk helyszínül. :)

 

 

A képzésre szerencsére több olyan koordinátor is be tudott kapcsolódni, akiknek a korábbi időpont nem felelt meg, így ezt az alkalmat is rövid bemutatkozással és ismerkedéssel kezdtük. Ezután végig vettük újra az EnergiaKözösségek folyamatot, végig gondolva, mi az, amin már túl vagyunk, és mik is most s közelgő feladatok.

 

 

Ha van lehetőségünk személyesen összegyűlni, mindig sok játékkal is készülünk a résztvevők száméra. Ezt a virtuális térben sem szerettük volna kihagyni, így egy kis kvízzel is színesítettük az alkalmat, ami jó beszélgetésindítónak szolgált a klímaváltozás és energiamegtakarítás témájában.

 

Ezt követően kiscsoportokban megbeszéltük, ki hogy áll a közösségének szervezésével, majd még egy kis fogyasztásmérési gyakorlatra is jutott idő az ebéd előtt.

 

 

 

A képzés talán leghosszabb, és leggyakorlatiasabb része az EnergiaKözösségek kalkulátorának bemutatása volt, aminek ismerete nélkülözhetetlen a verseny során. De szerencsére, még a sokkal izgalmasabb, első kreatív feladat bemutatására is jutott idő, ahol a résztvevők a Háztartási Energia-felméréssel ismerkedhettek meg.

 

 

 

A találkozót egy rövid összegzéssel, a jövőbeli feladatok, programok átbeszélésével – na meg egymás lelkesítésével, motiválásával zártuk.