Meghirdettük a másfélfokos karbon-böjtöt!

masfelfokos_bojt_poszter
2022. 02. 22., k – 11:36

 Meghirdettük az EnergiaKözösségek 2021/2022-es évadának második versenyfeladatát: a február végén kezdődő másfélfokos karbon-böjtöt.

Ennek keretében a versenyző közösségek az egyes hetek tematikus ellenőrző listáit követve próbálnak meg szemléletváltással, tudatosságnöveléssel és viselkedésváltoztatással még több energiát, kibocsátást és vizet megtakarítani.

A böjt minden hetében egy-egy karbon-lábnyom összetevőt célzunk meg az ellenőrző listákkal, amelyek segítenek felmérni, hogy mi az a gyakorlat, szokás, amely már működik a háztartásaitok hétköznapjaiban, és mi az, ami még megvalósításra vár.

Az egyes hetek témái:

  1. Lakhatás és energia
  2. Élelmiszerfogyasztás
  3. Mobilitás
  4. Szabadidő, termékek és szolgáltatások

A feladat részei:

  • Két kihívás választása ebből a listából, és a kihívások megvalósítása a böjt négy hete alatt. Az egyik kihívás kötelezően a Lakhatás és energia témából kerüljön ki, a másik kihívás szabadon választható az A, B, C kategóriákból (Élelmiszerfogyasztás, Mobilitás, Szabadidő, termékek és szolgáltatások). 
  • A megvalósítás dokumentálása fotókkal.
  • Mind a négy hét elején egy-egy ellenőrző lista kitöltése minden résztvevő háztartásnak.

A két kihíváson felül választott és megvalósított kihívásokért plusz pont jár!

A feladat leírása és útmutatója INNEN letölthető.

A feladat beadási határideje: 2022. április 4.

A másfélfokos karbon-böjt programját – hogy biztosan szem előtt legyen – ki is nyomtathatjátok, a letölthető programot ITT találjátok.

Kép
masfelfokos_bojt_poszter