Megtartottuk az EnergiaKözösségek történetének első Zoomos képzését

2020. 10. 22., cs – 14:02

2020 szeptemberében 7. alkalommal vágtunk bele az E.ON EnergiaKözösségek energiamegtakarítási és háztartászöldítő versenybe. Már a tavalyi évadot is rendhagyóvá tette a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet, hiszen a részt vevő családok szinte a verseny felét házaikba, lakásaikba szorulva töltötték. Az otthoni oktatás és munkavégzés, illetve az, hogy a szabadidő is a négy fal közé szorult, szintén befolyásolta a megtakarítás lehetőségeit. Azonban ez nem szegte kedvét a családoknak, és a váratlan, kezdeti nehézségeken átlendülve bizonyították, hogy a karanténban is zöldülhet a háztartás, sőt, csökkenhet az energiafogyasztás.

 

Ennek szellemében vágtunk bele ebbe az új évadba is, és tartottuk meg október 17-én az első koordinátor képzést, Zoomon keresztül!

 

 

A képzés egyik fő témája a közösségszervezés, illetve a klímaváltozás fontosságának hangsúlyozása, és az ehhez kapcsolódó kérdések átbeszélése volt. Emellett pedig végigvettük a verseny folyamatát, illetve hogy hogyan is kell majd az adatok gyűjteni.

 

 

A koordinátorok idén is az ország különbőző szegleteiből jelentkeztek a programba, és csatlakoztak be online képzésünkhöz. És habár mi nagyon hiányoltuk, hogy személyesen is megismerkedhessünk, a képzés így is vidám hangulatban telt, egy kis időre még a monitorjaink elől is elszabadultunk. :)

 

 

 

 

 

Résztvevőink aktívan részt is vettek a beszélgetésekben, közösen gyűjtöttük össze, hogy ki kikből tervez csoportot alakítani, a régi , visszatérő koordinátoraink pedig néhány tippel, ötlettel is ellátták társaikat. A képzés végén pedig még egyk kis tipphgyűjtő versenyt is redneztünk, ahol minden csoport kreatívabbnál kreatívabb ötletekkel örvendeztetett meg minket.

 

 

Amit pedig külön sajnálunk, hogy elmaradt a jól megszokott helyi és bio alapanyagokból készült közös ebéd, de ígérjük, ha lesz lehetőségünk személyesen találkozni, bepótoljuk. :)