Megtartottuk az E.ON EnergiaKözösségek online nyitórendezvényét

varakozunk
2021. 12. 28., k – 09:44

December 16-án ünnepeltük az E.ON EnergiaKözösségek program idei indulását, amit idén először egy online nyitórendezvény keretében rendeztünk meg.

A 10 éves háztartászöldítő és energiamegtakarítási versenyt az E.ON Hungária Zrt. már 8. éve támogatja, amire Pál Norbert, az E.ON gazdasági igazgatója is kitért, amikor köszöntötte a résztvevőket. Beszédének motiváló szavai a program értékteremtő karakterét és a háztartások szerepét is kiemelték a klímaválság mérséklésében.

Majd a GreenDependent Intézet munkatársainak bemutatkozásával folytatódott az online esemény, illetve a jelenlévő koordinátorok is bejelentkeztek.

Kép
varakozunk

Sor került a program bemutatására is: a program előzményeiről, sikerességéről, a verseny céljáról és folyamatáról, illetve a nyereményekről is szó esett. Vadovics Kristóf, a GreenDependent Intézet ügyvezetője röviden arra is kitért, hogy mi is az az ökológiai- és karbon-lábnyom, valamint hogy miért fontos a háztartások életmódváltoztatása a klímaválság árnyékában.

A program során a résztvevők is kifejthették véleményüket például arról, hogy miért csatlakoztak a programhoz, amiből egyértelműen kirajzolódik a közösség fontossága, ugyanakkor a motivációk sokszínűsége is.

Kép
csatlakozas

Kedvenc megtakarítási tippjeiket is megosztották egymással a résztvevők, amelyek a fűtéssel, víz- és áramhasználattal kapcsolatos gyakorlataik köré fonódtak.

Kép
megtakaritasi_tippek

A programban elkövetkezendő feladatok és események is ismertetésre kerültek, úgy mint a háztartási energia-felmérés és takarékossági vállalások, a közös és szorgalmi feladatok, továbbá a januártól kezdődő havi online előadások és beszélgetések az összes résztvevő számára.

Kis beszélgetésre is sor került, még ha csak ’szűkös’ online keretek között is, amelyben régebbi koordinátorok és a program szakmai vezetői válaszoltak például olyan kérdésekre, hogy hogyan motiválhatjuk gyermekeinket az energiamegtakarítási versenyben való részvételre.