Sajtóközlemény: Kell ennyi energia?!: az EnergiaKözösségek idén nyáron is Facebook kampánnyal segíti a klímabarát életmódot

2019. 06. 17., h – 09:23

 

5 sikeres évad után immár 6. alkalommal indul el a Greendependent Intézet és az E.ON csoport együttműködésével az "E.ON EnergiaKözösségek" program, melynek célja, hogy segítse a családok, háztartások, kisközösségek energiatudatos életmódját, és népszerűsítse, terjessze a karbon-szegény, fenntartható életmódot. Magyarországon a háztartások 32 százalékban felelősek az előállított energia végfelhasználásáért, épp ezért fontos ötletekkel, tapasztalatokkal támogatni őket, hogy miként csökkenthetik klímaváltozáshoz való hozzájárulásukat egyszerű módszerekkel a mindennapi életükben.

 

Idén második alaklommal egy 10 hétig tartó közösségi média kampányt szervezünk, ahol különböző témák mentén érdekes és tanulságos cikkeket, ötleteket, híreket osztunk meg az E.ON EnergiaKözösségek közösségi oldalán. Ezek segítenek, hogy minél több energiát spóroljunk meg, így csökkentsük karbon-lábnyomunkat, valamint lehetőséget adnak a felkészülésre és gyakorlásra az ősszel induló közösségi megmérettetéshez.

 

A kampány során háromhetente kihívásokat, feladatokat teszünk közzé, ezek megoldását pedig ajándékokkal jutalmazzuk. Június 17-től első kihívásként zöld önismeretről szóló kérdőívünket tölthetik ki a potenciális „energiabajnokok”, akiket a három hét során posztjainkkal támogatunk majd ennek megvalósításában. Elsőként a nappalink és a világításunk fogyasztását állítjuk a középpontba, ezt követi a konyhai eszközök és a főzés témaköre, majd a fürdőszobáé, ahol a mosás, a melegvíz-használat és a fürdés kapcsán teszünk közzé fontos információkat. A továbbiakban is izgalmas témákkal készülünk, a negyedik héttől a nyárra fókuszálva az utazás és szabadidő zöldítéssel folytatjuk majd kampányunkat.

 

 

 

Ősztől pedig újra elindul a program úgymond hagyományos része, ahol a családok/háztartások csoportjai (ún. EnergiaKözösségek) versenyeznek az ország egész területén, hogy ki tud több (minimum 9%) energiát megtakarítani otthonában. Habár az ősz még távolinak tűnhet, már most el lehet kezdeni a szervezést, gondolkodást és felkészülést – főként leendő klíma-koordinátorainknak.

 

Ebben is segíthet a Facebook kampányban való részvétel: a megosztott ötletek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztásunk, és így klímaváltozáshoz való hozzájárulásunk! Érdemes tehát oldalunkhoz már most csatlakozni és figyelni a híreket.

 

További információk, sajtókapcsolat:

 

GreenDependent Intézet:E.ON Hungária csoport:
Vadovics Edina – telefon: 20/512 1887Varga Ivett
e-mail: info@greendependent.orge-mail: ivett.varga@eon-hungaria.com

 

A sajtóközlemény innen letölthető.