Túl a verseny felén, és a harmadik képzésen is...

2021. 03. 01., h – 10:47

Az EnergiaKözösségek háztartászöldítő és energiamegtakarítási verseny idei évada már félidejénél jár, így február 20-án megtartottunk ilyenkor szokásos 3. klíma-koordinátor képzésünket. A járványhelyzetre való tekintettel most is a Zoomot választottuk helyszínül. :)

 

 

A félidei találkozó fő célja volt, hogy összegezzük a koordinátorok eddigi tapasztalatait, megvizsgáljuk az eddig beérkezett adatokat, illetve hogy néhány játékos feladaton keresztül tovább tanuljunk az energiamegtakarításról, és motiváljuk egymást - ebben a nehéz helyzetben is.

 

 

Képzéseink során mindig igyekszünk játékos feladatokkal érdekessebbé tenni a tanulást, és ezzel eszközöket is adni koordinátorainknak a saját közösségük építéséhez. Ezen a képzésen már hagyományosan mindig kitöltjük az energiatakarékossági tudáspróbát, ami most sem maradt el, csak éppen online verzióra váltottunk - ebben is. Otthonunkban pedig termékjeleket kerestünk, és szerencsére találtunk is néhányat. :)

 

 

Ami minden évben fontos része a 3. képzésnek, az az eddigi sikerek és nehézségek átbeszélése, amit természetesen most sem hagytunk ki: koordinátoraink kiscsoportokban oszthatták meg egymással tapasztalataikat. A képzés másik fontos eleme pedig az éppen akkor induló második feladat, a karbon-böjt bemutatása volt. Ennek keretében részletesen is beszéltünk magáról a karbon-lábnyomról, hogyan függ ez össze otthonunkkal, háztartásunkkal, na meg rendezvényeinkkel.

 

 

Sajnos, az online térben közös ebédünk és sütizésünk elmaradt, de reméljük, júniusban lesz majd lehetőségünk arra, hogy záró rendezvényünk klasszikus, személyes formájában tartsuk meg - ígérjük, hogy akkor mindent bepótolunk!