A 2020-as "Kell ennyi energia?" kampány

2020. júniusában harmadik alkalommal indul újra indul a 9 hetes "Kell ennyi energia?!" közösségi média kampány, ahol különböző témák mentén hetente hasznos tippeket, ötleteket, érdekes cikkeket teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalán, a háromhetente közzétett kihívásaink megoldói között pedig zöld-utalványokat sorsolunk ki.

 

A 9 hétig tartó kampány teljesen független az ősszel induló energiatakarékossági, közösségi versenytől, a kampány követése viszont segítséget adhat az őszi megmérettetésre való felkészülésben. A kampány során megosztott ötletek követése során kdierül, hogy beruházás nélkül is milyen egyszerűen tudjuk háztartásunk zöldíteni, energiafogyasztásunk csökkenteni. Ezek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztásunk.

 

Témák:

 

ZÖLD NYÁR

  • 1. hét (június 29. - július 5.) Energiatakarékos hűtés/hűsölés
  • 2. hét (július 6. - 12.) Zöld és energiatakarákos nyaralás
  • 3. hét (július 13. - 19.) Zöld szabadidő

 

ZÖLD OTTHON

  • 4. hét (július 20. - 26.) Nappali
  • 5. hét (július 27. - augusztus 2.) Konyha
  • 6. hét (augusztus 3. - 9.) Fürdőszoba

 

KARBON-LÁBNYOM CSÖKKENTÉS

  • 7. hét (augusztus 10. - 16.) Mindennapi utazás
  • 8. hét (augusztus 17. - 23.) Túllövés napjához kapcsolódó posztok
  • 9. hét (augusztus 24. - 30.) Zöld iskolakezdés

 

A kampány során 3 hetente az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalán, valamint itt, az EnergiaKözösségek oldalon közzétett kihívásokra bárki jelentkezhet, nem kell előre csapatokat létrehozni, egyének, egyedi háztartások jelentkezését várjuk. A legkreatívabb, legötletesebb, vagy legnehezebb vállalásokat teljesítők között zöld-utalványt sorsolunk ki. A kihívások vállalásával  könnyedén zöldíthetünk energiafogyasztási szokásainkon, és jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

 

 

 

"Kell ennyi energia?!" 3. kihívás: Mit tudsz a klímaválságról? És mit teszel ellene?

 

Töltsd ki klímavédőknek és energiamegtakarítóknak szóló karbon-kvízünket! Mérd fel tudásod és ellenőrizd otthoni jógyakorlataid!

 

A Kell ennyi energia kampány?! harmadik kihívásaként meghirdetett kvíz kitöltői között 3db 5000 Ft értékű zöld-utalványt sorsolunk ki, az elért eredménytől FÜGGETELNÜL!

 

Az 3. kihívás már véget ért, de karbon-kvízünk az alábbi linken - nyeremény nélkül - továbbra is kitölthető.

 

A kérdőív ide kattintva érhető el.

 

 


 

 

"Kell ennyi energia?!" 2. kihívás: Biztos mindent megteszel az energiamegtakarításért?

 

Úgy érzed, már igazán zöldek és energiatakarékosak vagytok a nappaliban? És a konyhában? A fürdőszobában is? Töltsd ki hetente megjelenő, e három témát érintő ellenőrzőlistáinkat, hogy biztos legyél benne!

A Kell ennyi energia kampány?! második kihívásaként meghirdetett 3 lista kitöltői között 3db 5000 Ft értékű zöld-utalványt sorsolunk ki.

FIGYELEM! A sorsolásban azok vehetnek részt, akik MIND A HÁROM energiamegtakarítási terület kapcsán kitöltik az ellenőrzőlistát, tehát a július 20-án meghirdetett nappali, a július 2-án megjelenő konyha, és az augusztus 3-án debütáló fürdőszoba témáját körüljárót IS.

 

Az első, nappalit körüljáró lista IDE kattintva érhető el.

A második, konyhát érintő lista ITT érhető el.

A harmadik, fürdőszobát vizsgáló listát pedig EZEN a linken találjátok.

 

Az 2. kihívás véget ért.


 

"Kell ennyi energia?!" 1. kihívás: Zöld önismeret

 

Te profi vagy az otthoni energiamegtakarításban?  Mennyire használod tudatosan az energiát otthonod hűtése, világítása során,  a konyhában és mosás közben, vagy amikor épp pihensz, utazol? Töltsd ki online önismereti kérdőívünket június 29. és július 19. között és tudd meg, milyen szinten áll a zöld tudatosságod!

 

A kérdőívet kitöltők között - az eredménytől függetlenül - 3 db 5000 Ft-os zöld utalványt sorsolunk ki!

 

A kérdőív ide kattintva elérhető.

 

Az 1. kihívás már véget ért, de zöld önismereti tesztünk az alábbi linken - nyeremény nélkül - továbbra is kitölthető.

 

A kampány kihívásaiban való részvételről további részletek és információk a Versenyszabályzatban olvashatók.