1,5 fokos életmód otthon - Online előadás-sorozatot indít a GreenDependent

canva
2022. 01. 13., cs – 10:32

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb jelentős változáshoz vezet globálisan is, valamint így hozzájárulunk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásához is.

A háztartási energiafogyasztás, az étkezés, a közlekedés és a szabadidő eltöltése azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben.

A másfél fokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozatunk első részében azt nézzük meg kicsit közelebbről, hogy

  • mit jelent a másfélfokos életmód, és a karbon-lábnyom;
  • miért fontos az életmódunkhoz köthető lábnyom csökkentése;
  • hogyan fogjunk neki a csökkentésnek, például háztartásunk energiahasználatának felmérésével és berendezéseink fogyasztásának mérésével.
Kép
canva

 

Várunk mindenkit szeretettel január 26-án, este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére! 

 

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt tudtok: https://www.surveymonkey.com/r/masfelfok_otthon1

A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

 

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik többek között az E.ON EnergiaKözösségek program és a 2021 májusában indult EU 1,5 fokos életmód projekt keretében. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat első része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a másfél fokos életmód különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz.

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.