Elindult a következő évad - már túl is vagyunk az első koordinátor képzésen!

2019. 10. 10., cs – 17:11

Szeptemberben 6. alkalommal indult újra el az E.ON EnergiaKözösségek megtakarítási versenye. Idén úgy döntöttünk, hogy a csoportokat vezető klíma-koordinátorok számára két felkészítő képzést szervezünk, hogy ezzel is megkönnyítsük a versenykezdést. Október 5-én meg is tartottuk az első képzést Budapesten, aminek fő témája a közösségszervezés, a motivációs tényezők bemutatása, illetve a klímaváltozás fontosságának hangsúlyozása, és az ehhez kapcsolódó kérdések átbeszélése volt.

 

 

A koordinátorok, ahogy a korábbi években is, az ország különböző részeiből érkeztek, voltak köztük visszatérők, és újonnan jelentkezők is. A korábbiakhoz képest – nagy örömünkre -  jóval nagyobb számban érkeztek a képzésre, és a szűkös hely ellenére lelkesen vettek részt minden feladatban. :)

 

 

A képzés – egymással és az energiával - ismerkedő feladatokkal kezdődött. Kiderült, hogy ki informatikus, hogy ki csoki tortát sütni, hogy hogyan kell a GJ-t MWh-ra átváltani és hogy ha a fűtést 1 fokkal lejjebb vesszük, 6-10% energiát takaríthatunk meg.

 

  

 

Az EnergiaKözösségek program áttekintő bemutatása után a résztvevők elmondták, kikből szeretnének csoportot alakítani és kiscsoportokban „beszervező kampányt” tervezetek. Kiveséztük a háztartási adatlapok, az adatgyűjtés és a számlák leolvasásának mikéntjeit. Na meg persze sokat beszéltünk a klímaválságról és a háztartások éghajlatváltozásra gyakorolt hatásáról.

 

 

 

És természetesen nem maradt el a helyi, szezonális, bio alapanyagokból készült ebéd sem. :)