"Felelős együttműködés" díjat nyert az E.ON és a GreenDependent EnergiaKözösségek programja

2018. 12. 10., h – 10:26

 

Klímaváltozás, energiatakarékosság és E.ON EnergiaKözösségek:

"Felelős együttműködés" díjat nyert a program

 

 „Soha ne kételkedj abban, hogy egy mély gondolatokkal rendelkező, felelősségteljes kis csoport képes megváltoztatni a világot, hiszen ez az egyetlen módja a világ megváltoztatásának!”

 (Margaret Mead)

 

Az E.ON és a GreenDependent Intézet immár 5 éve futó, a fenntartható jövőért indított "E.ON EnergiaKözösségek" programja kapott elismerést a CSR Hungary Díj 2018 átadóján. A program megnyerte a „Felelős együttműködés” kategória díját.

 

Az "E.ON EnergiaKözösségek" címmel meghirdetett megtakarítási program és verseny 5-10 családból álló kis közösségek számára tűzte ki célul, hogy legalább 9 százalékos energiamegtakarítást érjenek el egyszerű módszerekkel. Útmutatást is kapnak ahhoz, hogy mit tehetnek különösebb befektetés nélkül saját otthonaikban úgy, hogy közben megszokott életszínvonaluk se változzon. A fenntartható fejlődéssel foglalkozó GreenDependent Intézettel közösen szervezett programhoz a kezdetek óta 166 közösség, így közel 800 háztartás csatlakozott vállalkozva arra, hogy csupán a viselkedésük megváltoztatásával energiát takarítsanak meg. Így tesznek közösen barátaikkal, családjukkal, kollegáikkal egy fenntarthatóbb jövőért. A kezdeményezést a CSR Hungary Díj 2018 zsűrije a „Felelős együttműködés” kategóriában találta a legjobbnak.

 

Teljes sajtóközleményünk ITT megtalálható és olvasható.