"Kell ennyi energia?!"

2018. 03. 27., k – 13:26

 

2018. márciusában indul a "Kell ennyi energia?!" elnevezésű 9 hetes közösségi média kampány, ahol különböző témák mentén hetente hasznos tippeket, ötleteket, érdekes cikkeket teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalon.  Ezek tanulmányozása során felfedezhetjük, hogy beruházás nélkül is milyen egyszerűen tudjuk háztartásunk energiafogyasztását csökkenteni.

 

A 9 hétig tartó kampány teljesen független az ősszel induló energiatakarékossági versenytől. A posztok követése viszont segítséget adhat az őszi megmérettetésre (közösségi versenyre) való felkészülésben. Továbbá, a kampány során megosztott ötletek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztásunk.

 

Témák:

  • 1. hét: (március 26-április 1.) elektronikus kütyük nélküli szórakozás
  • 2. hét: (április 2-8.) fürdőszobai melegvíz-használat és a fürdés
  • 3. hét: (április 9-15.) konyhai gépek
  • További témák hamarosan!

 

A kampány során 3 hetente kihívásokat, feladatokat teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalán, valamint itt, az EnergiaKözösségek oldalon. A kihívásokra bárki jelentkezhet, nem kell előre csapatokat létrehozni, egyének, egyedi háztartások jelentkezését várjuk. A legkreatívabb, legötletesebb, vagy legnehezebb vállalásokat teljesítőket zöld utalvánnyal jutalmazzuk. A kihívások vállalásával  könnyedén zöldíthetünk energiafogyasztási szokásainkon, és jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

 

"Kell ennyi energia?!" 1. kihívás:

Hagyományos vagy elektromos eszközt használsz inkább a mindennapjaidban? Energiafaló szárítógépre, vagy a Nap melegére és a levegőre bízod a ruhák szárítását? Elektromos vagy hagyományos fogkefével mosol fogat? TV-nézés helyett szoktál társasozni vagy olvasni? Elektromos vagy kézi, "bicepszerősítő" sövényvágó ollót használsz? Morzsaporszívó vagy kissöprű?

A döntés a te kezedben van, de sok energiát takaríthatsz meg azzal, ha tudatosan az elektromos berendezések helyett a hagyományos, kézi megoldást választod!

 

 

Vállald, hogy elektromos berendezések helyett hagyományos eszközt használsz, és fényképpel dokumentáld! A vállalást és a fényképet 2018. április 15-ig küldd el az info@energiakozossegek.hu e-mail címre! A legjobban teljesítők zöld utalványt nyerhetnek.

Ha 5 MB-nál nagyobb terjedelmű a kép, kérjük valamilyen nagy file küldésére alkalmas programmal küldjétek el (pl. mammutmail, told a cuccot), NE e-mail csatolmányként!

Akinek a feladattal kapcsolatos kérdése van, írjon az info@energiakozossegek.hu címre!

 

Kövess minket az EnergiaKözösségek Facebook oldalán!