Lassan a verseny feléhez érünk - megtartottuk a 3. klíma-koordinátor képzést

2020. 02. 17., h – 16:39

Az EnergiaKözösségek háztartászöldítő és energiamegtakarítási verseny idei évada lassan már félidejénél jár, így február 15- én megtartottunk ilyenkor szokásos klíma-koordinátor képzésünket – idén a 3-at.

 

A félidei találkozó fő célja volt, hogy összegezzük a koordinátorok eddigi tapasztalatait, megvizsgáljuk az eddig beérkezett adatokat, illetve hogy néhány játékos feladaton keresztül tovább tanuljunk az energiamegtakarításról.

 

 

A képzést ennek megfelelően az eddigi tapasztalatok értékelésével kezdtük. Először összegeztük a „legfontosabb adatokat” a koordinátorok számára, mint az elindult és versenyben lévő csapatok számát, illetve az első feladat eredményeit  - amit idén MINDEN EGYES HÁZTARTÁS KITÖLTÖTT, így igen nagy dicséretben részesültek a koordinátorok. Ezután a koordinátorok meséltek saját közösségükről, az átélt sikerekről és kihívásokról: idő és a kommunikáció mindenhol kulcskérdésnek tűnt.

 

 

 

Most sem maradtak el a játékos energiamegtakarítási feladatok. A koordinátorok először termékjeleket derítettek fel, majd egy mosógép energiacímkéjét tanulmányozták, ezt követően pedig az energiatakarékossági tudáspróbában mérették meg magukat.

 

 

A képzés fontos része volt a 2. versenyfeladat, a február végén kezdődő kiloWatt böjt részletes bemutatása, átbeszélése.

 

 

 

A képzés végén pedig a böjttel kapcsolatos kütyü- és/vagy húsmentes napok tervezésébe fogtak a koordinátorok.

 

 

 

 

Most sem maradt el a már megszokott helyi és szezonális alapanyagokból készült, klímabarát, vegetáriánus ebéd.

 

 

 

A képzés háziversenyének nyertes csapatát tortával leptük meg, amit azért Ők - szerencsére - mindenkivel megosztottak. :)