Lezajlott a második képzés, szerveződnek a csapatok, hamarosan kezdődik a verseny

2019. 11. 13., sze – 13:16

November 9-én tartottuk meg az idei évad második képzését, ahol a koordinátorok motiválása és támogatása mellett az energiamegtakarítás gyakorlatának megismerése, illetve az EnergiaKözösségek honlapon található megtakarítást mérő kalkulátor használatának elsajátítása állt a középpontban.

 

Második képzésünket rövid bemutatkozással, és a program folyamatának, fontos időpontjainak felelevenítésével kezdtük, ami ezért is hasznos volt, mert sok olyan koordinátort ismertünk meg, akik az első találkozóra nem tudtak eljönni.

 

 

Mivel most a legfontosabb feladat, hogy megszerveződjenek a közösségek, megbeszéltük, hogy: ki hol is tart; kinek milyen eddigi tapasztalatai – és tanácsai – vannak; kinek kell még segítség.

 

A kávé és tea frissítő után belevágtunk a honlap megismerésébe. A projektorunk sajnos rendetlenkedett, ezért ezt rövid időre megszakítottuk, hogy megismerkedjünk a fogyasztásmérő használatával, és megversenyeztessük a pirító, a vízforraló, a hajszárító és a vasaló fogyasztását. A technikai akadályok elhárítása után végül is behatóan megismerkedtünk az EnergiaKözösségek megtakarítási kalkulátorával is.

 

 

Most sem maradt el a friss alapanyagokból készült, vegetáriánus ebéd sem a Four Bites jóvoltából, amivel minden résztvevőnk – na meg mi is - igen elégedettek voltunk. :)

 

 

A verseny decemberben kezdődik majd az első óraleolvasással. De hogy addig se unatkozzanak a közösségek, már kihirdettük az első versenyfeladatot is, ami már hagyományosan egy háztartási energia-felmérés kitöltése lesz egy kis közös feladattal fűszerezve.

 

 

A képzés végén pedig még egy gyors tippgyűjtő verseny is belefért, a fűtésről.