Másfélfokos életmód - online előadássorozat 3. része április 6-án lesz

masfelfokos harmadik eloadas_csirak
2022. 03. 23., sze – 21:26

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb változáshoz vezet globálisan is, valamint így közreműködünk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásában is.

A másfélfokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozatunk harmadik részének témája az élelmiszerfogyasztás. Szó lesz többek között arról:
- hogyan tudjuk csökkenteni az élelmiszerfogyasztáshoz köthető energiahasználatunkat és karbon-lábnyomunkat;
- milyen jótékony hatásai vannak a böjtölésnek és kevesebb húsfogyasztásnak a klímaváltozásra;
- és húsvét közeledtével zöld húsvéti ételötleteket is megosztunk egymással.

Kép
masfelfokos harmadik eloadas_munkatarsak

Várunk mindenkit szeretettel 2022. április 6-án, szerda este 17.30-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére! 

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt lehet:
A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

Bővebb információ a rendezvény Facebook oldalán:

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik többek között az E.ON EnergiaKözösségek program és a 2021 májusában indult EU 1,5 fokos életmód projekt keretében. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat harmadik része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a másfélfokos életmód különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz.

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.