Záró rendezvény - Fényképes beszámoló

2014. 06. 13., p – 12:44

 

2014. június 14-én - az iskolai tanévvel együtt - lezárut az E.ON EnergiaKözösségek megtakarítási verseny is egy ünnepélyes záró díjkiosztó rendezvény keretében. Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, így a budapesti Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér 2. emeleti teraszát is belakhattuk pihenés céljából és mindenféle kreatív környezettudatos gyerekjátékok számára is hasznosíthattuk a program egész időszaka alatt. A szuper játékokat az Ökojáték csapata biztosította számunkra:

 

A rendezvényt ünnepélyes köszöntőkkel keztdük, először az E.ON Hungary Zrt. képviseletében - aki az egész megtakarítási program támogatója volt - Deme Krisztián, Értékesítési szervezet vezető beszélt arról, hogy miért is fontos az E.ON számára az, hogy a lakosság minél energiatakarékossabb legyen, és hogy a cége, valamint személy szerint ő is mit tesz nap mint nap a fenntarthatóság érdekében. Őt követte Dr. Szabó Marcel, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes, a verseny fővédnökének köszöntő levele. Mivel Szabó Marcel külföldi elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen jelen lenni, így levelét Vadovics Edina, a GreenDependent Intézet szakmai vezetője olvasta fel a jelenlévők számára.

 

Az ünnepi köszöntők után Vadovics Kristóf mutata be röviden a programot, illetve a ismertette a verseny végeredményét és a nyertes csapatok sorát. Beszámolt arról, hogy a versenyző közösségek háztartásai átlag 5,6% energiát spóroltak meg, illetve 66,3 tonna CO2 kibocsátást kerültek el.

 

 

A GreenDependent sok éves gyakorlatának megfelelően a program összes rendezvénye által keletkezett CO2 kibocsátásának semlegesítésére 130 db magyar őshonos gyümölcsfát szereztünk be a zala megyei Tündérkertből, melyet a résztvevő háztartások vittek haza és ültettek el közösségi és saját kertjeikben. A kiszámítás módjáról és a korábbi tapasztalatokról Vadovics Edina számolt be.

 

Egy rövid kávészünet következett, mely alatt a budapesti Szatyor Egyesület szolgált fel mindenféle helyi és szezonális finomságot, valamint meg lehetett tekinteni a program alatt folyamatosan kiállított környzetbarát és energiatakarékos termékeket. megismerni az ökocímkéket.

 

Ezután a három nyertes csapat számolt be az elmőlt 6 hónap alatt elért eredményekről, nehézségekről és persze örömökről:

  • először a 3. helyezett győri Villanyászok csapat mutatta be tagjait és olvasta fel élményeikről írt saját versét;

 

  • ezután a 2. helyezettt környei Tegyél a KÖRNYE-zetedért csapat mutatta be, hogyan és kik tevékenykedtek a csapatban, valamint hogyan sikerült 11,2%-kal csökkenteni fogyasztásukat;

 

  • végül a nyertes egyházasfalui Rezsiszelídítők számoltak be arról, hogy miként érte el a csapat a 34,63%-os megtakarítást, és bemutatták, megtanították a 4. kreatív feladatra készített dalukat is, mely felvidította a résztvevőket is.

 

Végül a várva várt és jól megérdemelt nyeremélyek átadása következett, melyet az E.ON Hungary részéről Deme Krisztián, a GreenDependent részéről Vadovics Edina adott át. Az első 10 helyezett közösség kapott nyereményeket, illetve a sikeres eredményt elérő közösségek energiavadászai és klíma-koordinátorai is kaptak egy oklevelet és utalványt is. (Kép: nyeremény átadás, valamint a nyertes Rezsiszelídítők csapata Deme Krisztiánnal.)

 

Az ebédszünetben szezonális, bio, fair trade és helyi alapanyagokból készített vegetáriánus finomságok vártak a résztvevőkre.

 

Az előadások és beszámolók után közös játékra hívtuk a résztvevő gyerekeket és felnőtteket azon versenyző közösségek jóvoltából, akik társasjátékokat készítettek a 4. kreatív feladat kapcsán (Rezsiszelídítők, Tegyél a KÖRNYE-zetedért, Villanyászok, Energia Műhely, ZöldDió).

 

 

A rendezvény jó hangulatban telt el és reméljük, folytatni tudjuk közösen az energiamegtakarítást jövőre is!

Ezúton is köszönjük minden közreműködő áldozatos és lelkes munkáját!

 

További fényképek megtekinthetők és letölthetők innen, illetve szívesen várjuk a résztvevők jó képeit is, amit szívesen megosztanának velünk.

 

A záró rendezvény programja letölthető innen.