"Kell ennyi energia?!"

2019. júniusában újra indul a 10 hetes "Kell ennyi energia?!" közösségi média kampány, ahol különböző témák mentén hetente hasznos tippeket, ötleteket, érdekes cikkeket teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalon.  Ezek tanulmányozása során felfedezhetjük, hogy beruházás nélkül is milyen egyszerűen tudjuk háztartásunk energiafogyasztását csökkenteni.

 

 

A 10 hétig tartó kampány teljesen független az ősszel induló energiatakarékossági versenytől. A posztok követése viszont segítséget adhat az őszi megmérettetésre (közösségi versenyre) való felkészülésben. Továbbá, a kampány során megosztott ötletek alkalmazásával, a kihívások teljesítésével és egy kis odafigyeléssel akár 10%-kal is csökkenthető az energiafogyasztásunk.

 

Témák:

  • 1. hét (június 17-23.): Hogyan lehetsz Energiabajnok a nappaliban? - készenléti üzemmód és világítás
  • 2. hét (június 24-30.): Hogyan lehetsz Energiabajnok a konyhában? - eszközök és főzés
  • 3. hét (július 1-7.): Hogyan lehetsz Energiabajnok a fürdőszobában? - mosás, meleg víz, fürdés
  • 4. hét (július 8-14.): Szabadidő: programok, nyaralás
  • 5. hét (július 15-21.): Szabadidő: számítógép, TV, kütyük
  • 6. hét (július 22-28.): Mindennapi utazás, ingázás
  • 7. hét (július 29. - augusztus 4.): Nagyfogyasztók és légkondicionálás
  • 8. hét (augusztus 5-11.): Hogyan teljesítettek a kérdőívek kitöltői? Mi az, amiben még fejlődnünk kell?
  • 9. hét (augusztus 12-18.): Hogyan tovább? - közösségépítés és beruházás
  • 10. hét (aug 19-25.): Zöld iskolakezdés

 

A kampány során 3 hetente kihívásokat, feladatokat teszünk közzé az E.ON EnergiaKözösségek Facebook oldalán, valamint itt, az EnergiaKözösségek oldalon. A kihívásokra bárki jelentkezhet, nem kell előre csapatokat létrehozni, egyének, egyedi háztartások jelentkezését várjuk. A legkreatívabb, legötletesebb, vagy legnehezebb vállalásokat teljesítőket zöld utalvánnyal jutalmazzuk. A kihívások vállalásával  könnyedén zöldíthetünk energiafogyasztási szokásainkon, és jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

 

"Kell ennyi energia?!" 3. kihívás: Zöld nyaralás

 

Nem csak, hogy profi energiamegtakarító vagy otthon, de már pihenés és utazás közben is odafigyelsz a fenntarthatóságra? Mindig vonattal utazol a horvát tengerpartra? Már az összes Balaton körüli kempinget végigjártad biciklivel? Online lógás helyett inkább olvasol vagy a barátaiddal társasozol, kirándulsz, esetleg másoknak segítesz? Az eldobható, egyszer használatos cuccokat csak hírből ismered? Oszd meg velünk egy jó videód, fényképed (rövid leírással) vagy érdekes sztorid a kislábnyomos nyaralásodról és nyerj 5000 forintos zöldutalványt!

 

A kihívás részletes leírása itt elérhető.

 

 

 

"Kell ennyi energia?!" 2. kihívás: Kvíz haladó zöldeknek

 

Úgy érzed, igazán zöld életmódot folytatsz? Pontosan tudod, mekkora az ökológiai és a karbon lábnyomod? Odafigyelsz arra, hol vásárolsz, mit eszel, hogyan főzöl? Utazás közben is szem előtt tartod a fenntarthatóságot? Töltsd ki "haladó zöldeknek" szóló tesztünket július 8. és 28. között!

A kérdőívet kitöltők között - az eredménytől függetlenül - 3 db 5000 Ft-os zöld utalványt sorsolunk ki!


A kérdőív ide kattintva elérhető.

 

A 2. kihívás már véget ért, de haladó zöldeknek szóló tesztünk az alábbi linken - nyeremény nélkül - továbbra is kitölthető.

 

 

"Kell ennyi energia?!" 1. kihívás: Zöld önismeret

 

Te profi vagy az otthoni energiamegtakarításban?  Mennyire használod tudatosan az energiát otthonod fűtése, világítása során, vagy a konyhában, esetleg mosás közben? Töltsd ki online önismereti kérdőívünket június 17. és július 7. között és tudd meg, milyen szinten áll a zöld tudatosságod!

A kérdőívet kitöltők között - az eredménytől függetlenül - 3 db 5000 Ft-os zöld utalványt sorsolunk ki!

 

A kérdőív ide kattintva elérhető.

 

Az 1. kihívás már véget ért, de zöld önismereti tesztünk az alábbi linken - nyeremény nélkül - továbbra is kitölthető.

 

 

A kampány kihívásaiban való részvételről további részletek és információk a Versenyszabályzatban olvashatók.