Korábbi klíma-koordinátorok véleménye a programról

 

Dr. Dőry István, egyetemi docens, 4 alkalommal vett részt klíma-koordinátorként a versenyben.

Azért jelentkezett a programra, mert szerette volna saját bevált energiatakarékos megoldásait, praktikáit, környezettudatos szokásait másokkal is megosztani, továbbadni a titkot.

Legnagyobb élménye a verseny során a biciklivel leolvasott villanyórák voltak, ami január 1-én valószínűleg nem lehetett olyan nagy élmény...

Azért ajánlaná másoknak a programot, mert szerinte energiatakarékossággal lehet kiérdemelni a megújuló energiákat és az energiafüggetlenséget.

Meglátása szerint minden energia áttekintés hasznos, és véleménye szerint fontos ismerni a fogyasztási szokásainkat ahhoz, hogy értelmes megtakarítási lépéseket tegyünk.

 

 
Varga Lászlóné, egy környezetvédelmi egyesületet vezetője, nyugdíjas vegyészmérnök, 3 alkalommal volt klíma-koordinátor.
Az egyesületében folyamatosan foglalkoztak energiatakarékossággal és szerette volna a tagságot jobban megismertetni a lehetséges megoldásokkal, ezért jelentkezett klíma-koordinátornak.
Legnagyobb élménynek azt élte meg, hogy a csapatába sikerült a legtöbb családot toborozni, azaz 10 családdal részt venni a versenyben.
Azért ajánlaná másoknak a programban való részvételt, mert szerinte a verseny által jobban odafigyelünk fogyasztási szokásainkra és ezáltal takarékosabban tudunk élni, így jót teszünk a Földdel és benne saját magunkkal is. Véleménye szerint a klímaváltozás már itt van, az alkalmazkodást pedig meg lehet tanulni, és ennek érdekében mindenki tehet valamit.
 
 
Kéry Magdolna, pedagógus, 1 alkalommal vett eddig részt a versenyben klíma-koordinátorként.
Ügy iránti lelkesedésből jelentkezett klíma-koordinátornak. Legjobban a közösségi programokat kedvelte a verseny során. Másoknak azért ajánlaná a programot, mert közösségben, egymást erősítve élvezetesebb a ténykedés, gondolkodás. Alapdolognak tartja, hogy mindenki tisztában legyen a mindenkori fogyasztásával.
 
 
 

Fülöp Eszter, 4 alkalommal vezetett csapatot klíma-koordinátorként.

Első alkalommal azért jelentkezett a versenybe, mert szeretett volna önkénteskedni egy hasznos programban olyan időbeosztással, amit kicsi gyermekei mellett is végezhet.

A verseny során nagyon tetszettek számára a közösségi programok, valamint az, hogy apró dolgokkal is, de hozzájárulhatott saját maga és mások fogyasztási szokásainak megváltoztatásával egy fenntarthatóbb jövőért.

Azért ajánlaná másoknak is versenyben való részvételt, mert véleménye szerint mindenkinek az előnyére válhat, ha megismeri saját energiafogyasztási szokásait. Jó dolognak tartja a részvételt egy olyan programban, ahol egy verseny keretében összemérhetik a családok energiafogyasztásukat, mindeközben nagyobb beruházás nélküli praktikus ötleteket kaphatnak a spórolásra.