Miért jó EnergiaKözösségezni?

Korábbi években résztvevő EnergiaKözösségezők mondták:

 

 

„Jó kis kihívás, csapatformáló és játékos életmódváltás, mely utána is tovább él.:-)” 

 

„Jó kis közösségi játék, váratlan felismerésekkel.:-)”

 

 

 

 

„Ennél kevesebbel nem lehet megúszni a klímaválságot.”

 

 

„Tudatos fogyasztás = spórolás ugyanazon az életszínvonalon”

 

 

 

 

 

„Érdemes végigcsinálni! A megtakarított összeget ökotudatosan is fel lehet majd használni, összekovácsolja az 

embereket a közös vállalás. Folyamatos szervezői kapcsolattartás és 

infóátadás, jó praktikákat kaptunk.”

 

 

 

 

„Nagyon jó egy ilyen szuper közösséghez tartozni. Megtudhatjuk, hogyan csökkenthetjük rezsinket, mire érdemes odafigyelni a háztartásunkban, hogy csökkentsük az energiafelhasználásunkat. Az átlag magyar családokhoz képest mennyi a saját fogyasztásunk. Összehozza a családot, barátokat, közösséget.”

 

 

 

„…a családomban mindenkit legalább elgondolkodtatott, hogy lehetne jobban is csinálni, lehetne takarékosabban élni. Mindenkinek javasolnám, hogy vegyen részt benne, mert az energiatakarékosság jó a környezetnek, az egyénnek és nem utolsó sorban a pénztárcánknak.”

 

„Jó kezdeményezésnek tartjuk, hogy ösztönzik az embereket az energiatakarékosságra. A gyerekek révén a családokat is belevonják ebbe a versenybe. Rávezetheti az embereket arra, hogy kis odafigyeléssel sok energiát meg lehet takarítani nemcsak a verseny ideje alatt, hanem azon túl is.”

 

 

„Az energia”mérőt” többet használtuk, és a mért eredményeket meg is beszéltük otthon. Meglepő volt, hogy mennyit fogyaszt egy-egy eszköz. Oda kell figyelni mindennap az energiatakarékosságra. Mindenki igyekezett a vállalt feladatokat véghezvinni, nem is volt nehéz.”

 

„Érdekes próbatétel arra vonatkozóan, hogy mennyire tudjuk betartani a saját magunk által vállalt feladatokat - mindezt úgy, hogy közben a következő nemzedékek jövőjét is tisztítjuk.”

 

 

 

„Már visszatérő versenyzők vagyunk, nem unalmas :-) Mindig van mit tanulni, a feladatok is változatosak voltak, egymást motiváljuk. Érdemes belevágni, mert nem csak a mérők havonkénti leolvasásból áll a verseny, hanem tudatos szemléletváltozás és konkrét cselekedet is kell a céloknak megfelelően. A résztvevő háztartásokat is összekovácsolja ez az egész.”

 

 

 

 

„Tetszett a verseny, melynek során sokat tanultam. Másoknak is jó tanácsokkal tudok szolgálni, miként takarékoskodjanak az energiával és a vízzel.”

 
„A verseny által környezettudatosabbá válhatnak, rengeteg ötlettel, praktikával lehetnek gazdagabbak. Ezáltal hozzájárulhatnak ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez, a fenntartható fejlődés érdekében.”

 

 

 

 

„Anyával és apával együtt jobban odafigyeltem az energiatakarékos életmódra, igyekeztünk a lehető legtöbbet megtakarítani. Többször leültünk megbeszélni a tapasztalatokat és buzdítottuk egymást, tanácsokat is kaptunk.”

 

„Ki kell mozdulni a négy fal közül, olyan sok minden mást lehet csinálni, akár közösen, akár egyedül. Már nem ütöm el az időt a folytonos videójáték játszással és tévézéssel. Nem is unatkozom :-)”