Így csináltuk mi: tippek a KamélEON közösségtől

 

Az alábbiakban a 2014-2015-ös EnergiaKözösségek verseny előkelő 2. helyén végzett KamélEON csapatának beszámolóját olvashatjuk a versenyben szerzett tapasztalataikról, élményeikről, a hétköznapjaikban bevezetett energiatudatos ötletekről.


„Az EnergiaKözösségek versenyben való részvételünk célja, hogy tegyünk jobb, élhetőbb jövőnkért és több pénz maradjon a családi kasszában.

Az életformánk környezettudatosabb és energiahatékonyabb átalakítása tapasztalataink szerint nem volt olyan hosszú és nehéz, mint gondoltuk a versenyhez csatlakozáskor. Megszerzett tudásunkat és tapasztalatainkat az alábbiakban szeretnénk megosztani Veletek.

 

Egészen egyszerű cselekedetekkel is jobbá és fenntarthatóbbá változtathatjuk a körülöttünk lévő világot. Elég, ha „csak” odafigyelünk cselekedeteinkre és azok következményeire. Ha minden nap teszünk valami apróságot, tudatosan választunk, vásárolunk, közlekedünk, döntünk … stb., máris tettünk valamit környezetünk fenntarthatósága érdekében.

 

Első lépés, hogy felmérjük, hogy a háztartásunk és az életmódunk mennyire környezetkímélő, milyen tudatosan döntünk. A háztartási audit elvégzésével az adottságok és szokások kerültek feltérképezésre, majd a lehetőségeinket vizsgáltuk meg - milyen fenntartható megoldások léteznek és valósíthatóak meg a háztartásunkban, az életvitelünkben és aztán elkezdtünk ezen munkálkodni és egyszer csak azt vettük észre, hogy „már az életünk része”.

 

Itt olvashatod a konkrét tippeket, hogy élheted mindennapjaidat környezet-, és energiatudatosan!