Húsvéti készület! - Zöld Húsvét, színes tojással, természetesen!

Szeretnénk emlékeztetni minden kedves versenyző háztartást és közösséget, hogy eljött az áprilisi mérőállások leolvasásának az ideje! Szeretnénk mindenkit megkérni, hogy minél előbb vezessétek fel online is az értékeket, hogy a következő hét elején  minden közösség számára küldhessünk visszajelzést az aktuális megtakarításukról, hisz közeleg a verseny vége! Szeretnénk továbbá biztatni mindenkit, hogy továbbra is érdemes fokozottan odafigyelni, hiszen még mindig sokat lendíthetünk előre közösségünk megtakarításán!

 

Ehhez kívánunk további segítséget kínálni a márciusi karbon-böjt folytatásának lehetőségével is. A GreenDependent által összeállított karbon-böjt a 2. feladat keretében ugyan csak március végéig tartott, de Húsvétig még van két hét. Ezt felhasználhatjuk a böjtünk folytatására és karbon-szegény, kislábnyomos húsvéti készületre! Ehhez ITT találhattok tervezetet és ötleteket, de természetesen mindenki szabadjára engedheti a fantáziáját és készíthet saját Húsvétra készülő böjti naptárat is!  :)

 

Sok tippet és elgondolkodtató felvetést találhattok Zöld Húsvét, színes tojással, természetesen! energiatakarékossági tippünkben is!


"A Húsvét csalhatatlan jele annak, hogy végre ismét itt a tavasz. Ilyenkor feléledünk mi is a természettel, ami jó alkalom arra, hogy tudatosabban fogjunk hozzá a készülődésnek, s igyekezzünk fenntarthatóan ünnepelni. Mit tehetünk, ha zöldebb Húsvétra vágyunk, mialatt nem sokkal nagyobb ökológiai lábnyomot hagyunk magunk után, mint a húsvéti csibék? Ehhez az alábbi ötletekkel, hasznos információkkal szeretnénk hozzájárulni:

 

  • Zöldség- és gyümölcsalapú festékekkel is pompás színű tojásokat festhetünk, anélkül, hogy szennyeznénk a  környezetet - és így később nyugodtan meg is ehetjük a tojásokat:
  • Ellenőrizzük, hogy a tojások ökológiai gazdaságokból származnak-e, ahol a kotlósokat egészséges étellel és környezettel látták el. Ezért válasszunk biotojásokat, vagy a szabadtartásos változatot, amit vagy a dobozáról, vagy a tojásra ütött számból ismerünk meg.
  • Vásároljunk kevesebbet! Egy ideje ez az ünnep is a lázas vásárlásról és a drága ajándékokról kezd szólni, ahelyett, hogy szeretteinkkel töltenénk csak el egy hosszú, tartalmas hétvégét.

További tippek ITT>>